fbpx
Pre vyhľadávanie sú vyžadované aspoň 2 znaky

10. októbra 2024 Cisco UCS-X Direct v Alanata – nová éra serverovej infraštruktúry

CiscoUCS-X DIRECT

V Alanata vieme zákazníkom prezentovať sieťovú (ACI, legacy) a serverovú (UCS rack server) infraštruktúru Cisco, ktorú sme nedávno obohatili o platformu Cisco UCS-X Direct.

ČO JE CISCO UCS-X DIRECT?

Cisco UCS-X Direct je nová self-contained serverová infraštruktúra z rodiny UCS, ohlásená začiatkom roka 2024. Disponuje vlastnosťami a výhodami modulárneho dizajnu Cisco UCS a je ideálna pre zákazníkov, ktorí preferujú menšie nasadenia serverových prostredí. Platforma je už aktuálne dostupná a v Alanata máme ako jedni z prvých k dispozícii túto technológiu.

UCS-X Direct využíva dizajn bez midplane pre I/O pripojenia šasi X9508, ktorý je realizovaný pomocou vertikálne orientovaných výpočtových uzlov, pretínajúcich sa s horizontálne orientovanými modulmi I/O pripojenia v zadnej časti šasi.

SAMOSTATNÝ SYSTÉM S VYSOKOU FLEXIBILITOU

Cisco® UCS X-Series Direct transformuje modulárny systém Cisco UCS X-Series na samostatný systém s dvojicou integrovaných fabric interconnects a až ôsmimi serverovými nódmi. Každý nód podporuje šesť diskov NVMe, dva disky M.2 a dva akcelerátory GPU.

Víziou Cisco je, že X-Fabric sa bude časom vyvíjať a v budúcnosti bude obsluhovať aj pamäť pripojenú cez Compute Express Link (CXL). Modulárny dizajn umožní výmenu X-Fabric modulov za väčšie rýchlosti bez potreby výmeny šasi.

Cisco UCS X-Series Direct sa skladá z týchto komponentov:

  • Šasi Cisco UCS X9508 (7RU)
  • Dva sieťové moduly Cisco UCS Fabric Interconnect 9108 100G
  • Cisco Intersight Infrastructure Service, Cisco UCS Manager
  • Jeden alebo viacero z nasledujúcich serverových nódov:
    • 8 dvojsocketových výpočtových uzlov Cisco UCS X215c M8 (max. 2 x AMD 128-core, 24 x 256 GB RAM)
    • 8 dvojsocketových výpočtových uzlov Cisco UCS X210x M7 (max. 2 x Intel Xeon 5gen 64-core, 32 x 256 GB RAM)
    • 4 štvorsocketové výpočtové uzly Cisco UCS X410x M7 (max. 4 x Intel Xeon 4gen 64-core, 64 x 256 GB RAM)
  • Šesť 2800W napájacích zdrojov, poskytujúcich 54V napájanie šasi s redundanciou N, N+1 a N+N
  • Voliteľné X-Fabric moduly X9614

JEDNODUCHÁ INTEGRÁCIA DO INFRAŠTRUKTÚRY

Ako napovedá názov „Direct“, táto architektúra nevyžaduje externé prepínače Fabric Interconnects, ale je priamo integrovateľná do zákazníckej LAN a SAN infraštruktúry pomocou inteligentných konfigurovateľných Fabric modulov 9108.

Podporované sú pripojenia 1G, 10G, 25G, 40G a 100G medzi Fabric Interconnect 9108 a ethernetovým prepínačom ToR a 8G/16G/32G medzi Fabric Interconnect a SAN prepínačmi. Okrem prepojenia do SAN infraštruktúry je podporované aj priame prepojenie s väčšinou výrobcov diskových polí, ako sú Dell, IBM, Hitachi a ďalší.

VÝKONNÉ SIEŤOVÉ KARTY CISCO

Serverové sieťové karty Cisco UCS Virtual Interface Card (VIC) 15231 a VIC 15230 poskytujú 2 x 100 Gb/s unifikovanú konektivitu do šasi servera. V kombinácii s VIC kartou formátu Mezzanine môže šasi škálovať až na 400 Gb/s konektivitu na serverový nód.

O manažment prostredia sa stará Cisco InterSight, preferovaná platforma SaaS (Software as a Service) na inteligentnú vizualizáciu, optimalizáciu a orchestráciu aplikácií a infraštruktúry v hybridnom cloude.

V prípade záujmu radi poskytneme ďalšie informácie o technológii Cisco UCS.

Chcete sa dozvedieť viac? Zanechajte nám kontakt.
Chcete sa dozvedieť viac? Zanechajte nám kontakt.
Avatar photo
Autor
Štefan Varga
Pracujem ako vedúci oddelenia Presales v spoločnosti Alanata. V odvetví IT sa pohybujem 20 rokov a vždy sa poteším novým výzvam či projektom, na ktorých sa môžem podieľať.
Všetky články autora (10)